Corrigerende ondermode gids

juni 30, 2015 Uit Door Susanne

Tegenwoordig ligt bij bijna iedere vrouw wel corrigerende ondermode in de kast, of ze nu een vollere vrouw is of niet. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt corrigerend ondergoed niet alleen gedragen om slanker te lijken maar ook om bepaalde ‘probleemzones’ op het lichaam aan te pakken. Omdat niemand perfect is, en omdat de meeste vrouwen vinden dan ze minstens één probleemzone hebben, kan corrigerende ondermode iedereen helpen om er mooi en zelfverzekerd uit te zien.

Waarom kiezen voor corrigerend ondergoed?

Onder strakke kleding zie je vaak goed waar de randen en boorden van je kleding zitten. Niet alleen vanwege de stof, maar ook omdat de vorm van je lichaam zich bij de randen en boorden natuurlijk aanpast en dat is niet altijd even flatterend. Met corrigerend ondergoed kun je dit soort problemen als het ware een beetje glad strijken waardoor je er meer gestroomlijnd uit ziet.

Daarom heeft corrigerend ondergoed vaak ook een ander model van je van normaal ondergoed gewend bent. Om je maar even een voorbeeld te geven: corrigerende slips zitten veel hoger dan gewone slips, meestal komen ze wel tot aan je BH. Op deze manier kun je je buik mooi strak laten lijken als je bijvoorbeeld een skinny jeans draagt en de gevreesde ‘muffin top’ wil vermijden.

corrigerende mode voorbeeld

Vele soorten en maten corrigerende ondermode

Je komt online en in de lingeriewinkel van alles tegen, van body’s tot hemdjes en van leggings tot steunpanty’s. Ieder soort ondermode is bedoeld voor een bepaald lichaamsdeel. Je zult dus eerst goed moeten weten welke probleemzone je aan wilt pakken voordat je kunt bepalen welke ondermode voor jou geschikt kan zijn. Ook is het belangrijk om de kleding waarbij je het corrigerende ondergoed wilt dragen in gedachten te houden. Wat erg effectief kan zijn onder een broek met een topje is misschien niet zo geschikt voor onder een strak cocktailjurkje.

Handige tips voor tijdens het shoppen

Neem met het passen dus altijd de kleding mee waaronder je het wilt dragen en probeer verschillende mogelijkheden uit om te zien wat het beste resultaat oplevert.

Let ook goed op de kleur, onder witte kleding is ‘nude’ kleurige ondermode het beste, in tegenstelling tot wit, terwijl je onder zwarte kleding wel gewoon zwart ondergoed kunt dragen.

Het aantrekken doe je altijd van onder naar boven, dus niet over je hoofd, maar gewoon erin stappen en voorzichtig naar boven trekken. En misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: het kleinste maatje is niet vanzelfsprekend het beste maatje. Te klein corrigerend ondergoed gaat trekken of oprollen, kan je bloedsomloop in gevaar brengen en zal uiteindelijk helemaal geen mooi resultaat opleveren, het zal er juist voor zorgen dat je opvallende uitstulpingen krijgen aan de randen van het ondergoed.

Het belangrijkste is dat je je er mooi én comfortabel in voelt, als je dat kunt bereiken dan heb je je doel behaalt.